torsdag 29 mars 2012

Fuzz Dog

Förra helgen lånade Skoghallsbördiga rockorkestern Fuzz Dog studion. De var inne på sluttampen på mixningen av en 10låtars inspelning.
-Anledningen till att vi ville jobba i studion var för att vi behövde ett nytt högtalarsystem att lyssna i. Vi ville ha lite äventyr och en ny, neutral plats för kreativitetens skull. Berättar trummisen Rasmus.
-Främst "mastrade" vi skivan, men lite annat småpill och nytt sångpålägg till en låt blev det också.

Med rosor på kinden och solsken i blick..
Grabbarna säger sig vara nöjda med resultatet. Trummorna är inspelat i ett mycket litet rum, nätt och jämnt så det gick att stänga dörren. Ett par stormembranare som överhäng i A B plus bastrumma och virvel. När jag frågade vilka mickar det var så var Rasmus säker på att det var en 57a på virveln. De andra satt väl bortanför hans synvinkel så därför var han osäker.

Basen är en linesignal från en Fender Rumble 300. Den mickades upp men linjen lät så bra så de kastade micken. Fenders egna dist användes.
Gitarren är även det en linjesignal från en Roland micro cube. Med förstärkaremulering vad jag förstod. Diverse pedaler användes lite här och där, little big muff, vox coltron boost, mxr blue box...

Smakprov: http://snd.sc/HlGZjD

Man kan även gilla Fuzz Dog på Facebook: http://www.facebook.com/pages/Fuzz-Dog/255695644520793

söndag 4 mars 2012

Zoom fickinspelare

I Lördags var jag nere på byn för att köpa ordentliga, fotriktiga skor. För jag ska nämligen vara med i stadsloppet. Ingen trodde nog det, allra minst jag.
Hamnade också på musikaffären och kom hem med en liten mobil inspelningsapparat.
Jag var lite tveksam men efter Jessicas otroliga övertalningsförmåga slog jag till.
-Du har ju tjatat om en sån där i flera år!

Zoom H1, det ger många wordfeudpoäng det.




Det blir faktiskt riktigt bra kvalitet på inspelningarna måste jag säga.
Sjukt kul och smidig grej att ha med sig när man hör något intressant ljud. Eller för att spela in smågig, i replokalen eller som diktafon bara.
Ska lägga upp lite ljudklipp vid tillfälle.
Är du snäll får du låna den.