lördag 20 augusti 2011

Nya trummor

Idag så fick jag äntligen mitt nya set. Roland td4kx2. Efter nästan tre timmars skruvande och meck kan jag bara konstatera att jag är supernöjd! Det är så mycket skönare att spela på än de gamla.
I dagsläget använder jag Addictive Drums som trummprogram då det låter bra, är snabbt och lättskruvat. Vi får se om vi byter upp oss så småning om.

Ikväll har jag nog inte ens tid med en öl.

torsdag 18 augusti 2011

Absorbentbygge

Har äntligen börjat fixa lite i isorummet. Har reglat upp en stor ram på ena kortväggen som ska fungera som absorbent. Vill ha ett ganska torrt och stumt ljud därinne.
95x45 reglar med vajer på baksidan för att hålla isoleringen på plats.
95mm glasull 
Här är tyget fastklammrat och lister har kommit upp. Samt hållare för lurar. 
Denna typ av absorbent är både effektiv, billig att bygga och blir snygg. Har ju lite Auralexpaneler (de lila) men dessa vann jag i en tävling och skulle nog aldrig betala för dem.
Har lite kvar att åtgärda i isorummet men nu ska det gå att börja använda.

Rummet är till för att minska överhörning/ljudläckage mellan mikrofoner vid inspelning av flera ljudkällor samtidigt. Två lager gips och isolering samt ordentlig fogning skiljer de två rummen i studion åt. Självklart läcker ljud genom väggen men det ska vara tillräckligt dämpat för ändamålet.
Ska ordna LED-belysning a´la kebabslingor för att hålla värmen nere och för att späda på 70tals känslan. Nej kebabslingor fanns inte på 70talet men om det hade gjort det hade det vart populärare än rislampan, Pink Floyd och hasch tillsammans.

fredag 5 augusti 2011

Sommarjobba

Lite studioaktivitet har det faktiskt varit i sommar. Några möhippor och svensexor har haft vägarna förbi.

Se så trevlig det är.
Ett av möhippeoffren tyckte det var så roligt att sjunga att hon ville komma tillbaks för att sjunga in en låt till, med lite högre ambition. Då det var en cover och inga färdiga bakgrunder fanns att tillgå fick jag spela in en själv.
För att få ett bra resultat ringde jag några kompisar som är betydligt duktigare musiker än jag själv.
Jag åkte således ut till Vålberg och hälsade på Mikael Segerström i hans studio. Där fick han lägga grundspår som bestod av bas, akustisk gitarr och en orgel. Sedan lämnade han även ett stråkarr och en till akustiskgitarr i min dropbox.

M/S mickning Röde nt2or hos Micke. Lägg märke till den enorma Helmholtzabsorbenten i bakgrunden!
Trummorna fixade Rasmus Jansson till hos mig. Addictive Drums som är triggade av mitt enkla Yamaha digitalset. Det ända musikaliska engagemang från min sida är två elgitarrer. Ett litet plock och några tremolo ackord. Här nedan ligger en länk till  instrumentalt smakprov. Eller lyssna uppe i fältet "Lyssna på inspelningar".

http://snd.sc/nMGB8u

Ylva Helmfrid lägger sång.
 Det har varit lagom och trevlig aktivitet i studion i sommar. Undrar bara vad alla grannar har tänkt om allt underligt spring och häng i trädgården...
På gång verkar vara Fredrik Andersson från Public Streets som vill göra en solo EP om ca fem låtar. När vädret börjar tillåta inomhusaktiviteter ska min GAP Pre 73 få nya transformatorer. Det lilla inspelnings/iso rummet ska färdigställas. En till diffusor ska byggas och antagligen en stoOOr basabsorbent till mixrummet.

Har även varit på Packmopedsturnen som åskådare i sommar. Har jobbat som ljudtekniker och stått för medhörningen på scen i tre år, så det var roligt att få uppleva det som publik!

Plura, Göran, Degen, Persson med orkester i Borgvik.

Nu kommer The Big Rockets-Martin för att låna en gitarr, over and out.