måndag 11 juli 2011

Carnhill Transformator

Idag fick jag och Gibson paket på posten. Han blev så lycklig och slet genast upp lådan och dök i.
Det var alltså mina Carnhill transformatorer som kom så jag ska kunna modda min Gap Pre 73 till en Neve 1073 klon (inte långt ifrån iaf).
Golden Age i Sverige lagerför två olika Carnhill mod kit och jag köpte det mindre utan linjetransformator. Bo Medin på företaget är oerhört hjälpsam och ordnade på min uppmaning fram scheman och info/foton på hur man går tillväga. Utgångstraffon är det i princip bara att klämma i medans de andra modifikationerna kräver lite mer jobb. Ska blogga med lite bilder på bygget sedan.
Jag tror inte att jag kommer orka göra A/B test mellan orginal 73 och modden men om man är sugen på att höra skillnaden kan man titta in här: http://www.zenproaudio.com/1073test.aspx
Lyssna på pre 73 stock mot full clone som har dessa transformatorer.
Den röda till vänster är utgångstraffon och den andre är till mikrofoningången.

Hittade även ett klipp på en recension av preampen.

lördag 9 juli 2011

Relationship of Command

Denna skiva är enligt mig det det bästa som gjorts sedan 1979. Vad kom ut 1979 förutom jag då? Jo London Calling såklart.
Ladies and Gents: håll i er, håll till godo, håll utkik efter Iggy!!

torsdag 7 juli 2011

Trent Reznor lyssnar till Krk

Detta filmklipp är från Trent Reznors studio i New Orleans. Lite för lite studiosnack men man kan ju titta på bilderna..




Och ett klipp till. Lou Reed.

tisdag 5 juli 2011

Shure 550S


Denna mikrofon köpte jag för några år sedan hos en antik och kuriosahandlare i Karlstad. Etthundra kronor skulle han ha.
-Ja, ja, du får väl det då sa jag.
Bock och tack!
Har hittat manual/instruktionshandlingar på den och dessa är daterade 1964. Vet inte när "Elvis" micken kom men den här har samma "pistolgrepp" med en on-off switch som den.
Mikrofonen är rundupptagande och har enligt spec ett frekvensomfång på 50-15kHz.

Jag har mest testat och använt den på gitarrstärkare och där låter den jättebra! Väldigt lik en vanlig sm57a fast med lite mer bett tycker jag. Det är nog för att den är rundupptagande så det blir inget proximityeffekt, dvs en höjning i de lägre frekvenserna.
frekvensgång.
 Hur som helst är det en fin mikrofon i bra skick och med orginalkabel. Hade varit kul att veta vems den var och dess historia, Sven-Erik kanske?