lördag 25 juni 2011

Work, work, work.

Nu när man har lite midsommarledigt ska jag passa på att få lite byggt i studion. Jag håller på att färdigställa iso rummet. Det är lite som ska listas och tätas för att minimera ljudläckage. Virke är redan inhandlat.
Jag har monterat lite Auralex akustikplattor i taket men har fortfarande väldiga problem med fluttereko där inne. Men det ska nog inte vara några problem att absorbera bort dessa så man kan börja använda rummet snart. Ska lägga upp lite bilder när det börjar se okej ut.
Jag har även lyckats få tag på en manual och schema över Audio Technica bordet. Ska försöka öppna upp det och gå igenom vad det är för komponenter i det. 

onsdag 8 juni 2011

Mer film

En liten film kanske nu när det ändå är för ogästvänligt ute?
Jag har själv tänkt att jag ska lära mig att redigera lite videoklipp för hemmabruk men till dess får jag bjuda på lite webbklipp. Ni som hängt på studioforumet kanske känner till Cruncher och hans byggtråd som till dagens datum haft 115330 besök!
>http://forum.studio.se/index.php/topic/53377-diy-byggprojekt-paa-13-kvadrat/

Här pratar han lite om trumprogramering. Helt klart sevärt och tänkvärt. Och på en underbar dialekt.

tisdag 7 juni 2011

I studion är det i alla fall svalt och skönt.

Liten uppdatering om vad som händer i studion.
Vi har börjat lägga lite spår på vad som ska bli en skiva om ca tio låtar. Det är ett visprojekt som ett av våra studieförbund står för och så mycket mer kan jag inte berätta. Så mycket mer vet jag inte. Jag är bara glad för att jag får förtroende att spela in och chansen att förhoppningsvis lära mig ett och annat på vägen.

Av gammal vana brukar jag micka akustikgitarr vid tolfte bandet, då det brukar funka jättebra där.
Eftersom vi inte behövde stressa igång inspelningen fanns det tid att prova lite olika mikrofonplaceringar. Så medan Eva spelade flyttade jag runt stativet och lyssnade i lurar tills vi hittade bästa placeringen.
Till sådant här visplock lät det bäst ca 40 centimeter ut, lite på sidan om resonanshålet och membranet riktat strax bakom stallet.


 Här nedan ligger ett litet ljudklipp från denna inspelning. Gitarren är en rundbottnad Applause och signalkedjan är Röde nt2a genom Golden Age preampen.

Ljudklipp

Jag har även haft en svensexa på besök och två möhippor är bokade under sommaren.
Nu ska jag inte bjuda på fler akustiskagitarrer det här året utan hoppas på att få spela upp någon slags rockmusik nästa gång...